- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
שאלה
בישלתי מאכל חלבי במחבת טפלון. בטעות השתמשתי בכף בשרית על מנת להגיש את התבשיל. הכף היתה נקיה לחלוטין למרות ששומשה לבישול בשר כשלושה ימים קודם לכן. האם ניתן להציל את המחבת והכף (פלסטיק)?
תשובה
מאכל חלבי המתבשל ע"ג האש, ובטעות נתחבה לתוכו כף בשרית אם היא "בת יומא", או אינה "בת יומא" אך המאכל המתבשל חריף, אזי: אם יש בתבשיל פי ששים כנגד החלק שנתחב מן הכף לתוך המאכל, התבשיל והמחבת מותרים, והכף צריכה הכשרה בהגעלה. לא היה פי ששים גם המחבת צריכה הכשרה בהגעלה והתבשיל אסור.
היתה הכף אינה "בת יומא" (כמו במקרה שלנו) אפילו אין בתבשיל פי ששים כנגד הכף התבשיל והמחבת מותרים והכף צריכה הכשרה בהגעלה או להחליפה באחרת.
הערה: רוב הפלסטיק הקשיח יכול לעמוד בהגעלה, ובכל מקרה אין מה להפסיד.
הרב רואי מרגלית.
חימום מאפה בשרי בתנור חלבי בטעות
הרב חיים שרייבר | י"ג ניסן תשפ"ד
כלי בשרי שבושל בו מאכל חלבי
הרב בנימין במברגר | כ"א אייר תשס"ט

אכילת לחם שנאפה בתנור בשרי עם גבינה
הרב דוד חי הכהן | כ"א אב תשע"א
