נטילת ידיים אחרי שירותים

הרב בנימין במברגר

ח תמוז תשס"ט
שאלה
1. האם יש חובה בנטילת ידיים לאחר שירותים או שמא מספיק לשטוף ידיים עם סבון? 2. אם בכל זאת אם יש עניין בנטילה אחרי שירותים, האם ישנה נטילה מיוחדת או שמספיק נטילה אחת על כל יד? 3. אם צריך נטילה אחרי שירותים, האם יש לעשות זאת עם כלי- או שמספיק תחת הברז? 4. אם צריך נטילה אחרי שירותים, כשיש מספר תאים של שירותים והם לא תמיד סגורים, האם מותר ליטול ידיים של אחרי שירותיים בכיורים שנמצאים בחדר זה?
תשובה
מספיק לשטוף ידיים מהברז, ויש מהדרין ליטול בנטלה שלוש פעמים לסירוגין. אם יש לתאים דלת אפשר ליטול שם ידיים ורצוי לסגור את הדלת.