• שליח הציבור

חזן העלול לצער אחרים

הרב שלום אילוז

ט"ז תמוז תשס"ט
שאלה
כבר שנה וחצי מישהו לא מדבר איתי, למרות שלא עשיתי לו שום דבר רע. האם מותר לי להיות חזן ולקרוא בתורה אע"פ שהדבר יגרום לו צער? האם אני צריך לבקש סליחה על משהו שלא עשיתי? ומה אפשר לעשות שנה וחצי אחרי? (אולי זה מאוחר מדי?)
תשובה
תמיד טוב להתפייס אע"פ שאתה חושב שלא עשית לאותו אדם כלום, מ"מ כיון שהוא מקפיד עליך טוב שתתפייס עימו. ובמידה שאדם מודד כך מודדים עימו, אם תתפייס עם אדם שלטענתך לא עשית לו כלום גם הקב"ה יתנהג עמך באותה הדרך. ולגבי להיות חזן, אם הדבר בא רק מצידו ואתה אינך מקפיד עליו כלום, נראה לי שאין בעיה לעלות לש"ץ.