• שכנים ושותפים

גידול בעלי חיים בחצר ביתי

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב אב תשס"ט
שאלה
אני גר בישוב בשומרון. בחצר ביתי אני מגדל מזה שנה וחצי שלושה עיזים לצורך חליבה ופינת חי, ותושבי ישוב רבים כולל השכנים וילדיהם באים כדי ללטף ולהאכיל אותם. הרעש שהעיזים עושים לפעמים מפריע לאחד השכנים. האם מצד הדין אני חייב להוציאם או שמספיק שאני עושה מאמץ כדי שהם לא ירעישו, הרי אני לא יכול למנוע את הרעש באופן מוחלט וגם הרעש שלהם לא חזק יותר מאשר בכי של תינוק, קריאות התרנוגלים או נביחות כלבים?
תשובה
אם במקומכם יש גם תרנגולים וכלבים והרעש של העיזים סביר אין סיבה לחייב אותך להוציאם.