• הפרדת הכלים

שימוש בכיור אחד ומדיח

הרב בנימין במברגר

כ"ג מרחשון תש"ע
שאלה
1. אנו עוברים ב"ה לדירה שיש בה כיור אחד. האם ניתן להשתמש בכיור לכלים חלביים ובמדיח לכלים בשריים או שיש עניין להשתמש בשני כיורים מופרדים? 2. ואם רוצים להשתמש במדיח לכלים משני הסוגים, איך ניתן לעשות זאת? 3. האם יש עניין להשתמש גם בכלים פרווה - ואם כן, היכן ניתן לרחוץ אותם (עם החלבי או עם הבשרי)?
תשובה
1. אין עניין דווקא בשני כיורים. בכיור אחד יש בעיה להשתמש מאחר ולא שמים את שני סוגי הכלים ביחד ולא ניתן לשטוף כלי עם חלב מעל כלי בשרי ולהפך. פיתרון של מדיח הוא טוב אולם לא על כל כלי משתמשים במדיח. יש להשתמש בכל פעם בסוג אחר של כלים ולנקות אותו ביניהם. רצוי להשתמש ברשת בתחתית הכיור, אחת לבשרי ואחרת לחלבי. 2. אין להדיח כלים חלביים ובשריים בו זמנית גם כאשר הכלים עברו ניקוי יסודי. בזה אחר זה התנאים להדחת כלים חלביים ובשריים באותו מדיח הם: א. רשתות נפרדות לכל סוג. ב. מסננות נפרדות. ג. ניקוי והגעלת סרק של המדיח עצמו בין חלב לבשר ולהפך. (מפי הרה"ג יעקב אריאל) 3. אין חובה להשתמש בכלים פרווה אולם יש בזה נוחות לגבי דברים שרוצים שישארו פרווה. יש להדיח אותם בנפרד.