שאל את הרב

  • הלכה
  • טבילת כלים

הטבלת כלים שונים

undefined

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו אלול תשס"ט
שאלה
האם כל הכלים במטבח צריכים טבילה, למשל, קולפן ופותחן של קופסאות שימורים? מה העיקרון?
תשובה
פותחן - לא חייב טבילה היות ואינו נוגע באוכל. קולפן - חייב טבילה, שהרי נוגע באוכל. הכלל הוא, שכל הכלים שהם מכשירי סעודה, היינו שמבשלים בהם או שאוכלים בהם או מכינים בהם את האוכל, צריכים טבילה. אבל מה שלא נוגע באוכל (גם אם במקרה יגע) אינו צריך טבילה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il