• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

הדלקת נרות חנוכה בבית מלון

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ז כסלו תש"ע
שאלה
1. הדלקת נרות בחדר בבית המלון בתוך אקווריום המונע חשש שריפה, כאשר הוראת בית המלון אינה מתירה להדליק בחדרים - האם מותר להדליק בכל זאת? אם כן, היכן ידליק בחדר? 2. כאשר בית המלון מדליק לכולם או לחילופין מתיר להדליק בלובי בלבד, האם יוצאים ידי חובה?
תשובה
נר איש וביתו - אין אדם יוצא ידי חובה אלא בחדרו. מסופקני אם האקווריום הוא פתרון מעשי, כי אם הוא סגור הנר יכבה ואם הוא פתוח הגלאי יגלה ויפעיל אזעקה. נסה, בהצלחה.