• צורת התפילה

תפילת אישה ותינוק

הרה"ג יעקב אריאל

ה שבט תש"ע
שאלה
א. מה עדיף לאישה - להתפלל עם תינוק רגוע במנשא או להפסיד את התפילה (כגון שזמן התפילה עומד להסתיים והתינוק לא רגוע כשלא במנשא)? ב. האם יש בעייה להחזיק תינוק ע"מ להרגיעו בחלקי התפילה האחרים חוץ מתפילת העמידה? ג. מה לעשות אם התינוק בוכה בתפילת העמידה, לסיים ורק אז לגשת אליו או להפסיק באמצע או להחזיק אותו ולהמשיך להתפלל?
תשובה
אין להחזיק תינוק בתפילת העמידה. אישה שלא יכלה להתפלל שחרית בגלל טיפול בתינוק, תתפלל מנחה. אם גם מנחה לא יכלה היא אנוסה. תינוק שבוכה באמצע תפילת עמידה - אם אפשר לטפל בו אחרי התפילה, מוטב. אם אי אפשר, מותר להפסיק את התפילה, להרגיע אותו ללא דיבור ולחזור להמשך התפילה.