ניתוח קיסרי - עזרה מהבעל

הרב גדעון ויצמן

י"ב שבט תשס"ד
שאלה
אני צריכה לעבור ניתוח קיסרי ואין לי מי שיעזור לי בהחלמה ובכל הדברים להם אזדקק. האם בעלי יוכל לעשות זאת? מהם הפרטים ההלכתיים שאותם נצטרך לשמור?
תשובה
שלום וברכה, משמתחיל תהליך של לידה האשה אסורה לבעלה ואסור לו לגעת בה וכו'. והיא נדה עד שיגמר הדם מהלידה והיא תספור ז' נקיים ותטבול. כל הזמן הזה הזוג שומר על הרחקות. אם האשה זקוקה לעזרה פיזית היא צריכה לעשות כל מאמץ למצוא אשה שיכולה לעזור לה. יש פוסקים שהתירו לבעל לעזור לאשתו אם לא נוגע בה, אבל הרבה חלקו על ההיתר הזה. אם ממש אין ברירה יש לפנות לפוסק לשאול באופן ספציפי. כל טוב