• בין בעלי מקצוע ללקוחות

קורס הכנה ללידה לזוגות נשואים

הרה"ג דוב ליאור

א אייר תש"ע
שאלה
אני מתכוונת להתחיל להעביר קורסי הכנה ללידה בקרוב ויש לא מעט מקומות שמקובל בהם להעביר קורסים כאלה לזוגות באופן מעורב מהסיבה הפשוטה: רצון הגברים לדעת איך לעזור לנשותיהן במהלך הלידה. 1. האם מותר לי להעביר מפגש עיוני (ללא הדגמות של תרגילים מעשיים) לקבוצה מעורבת של זוגות נשואים? 2. מה הדין לגבי זוג שמגיע באופן פרטי? האם יותר פשוט להעביר מפגש כזה לגבר יחיד כשאשתו נמצאת אף היא במפגש? 3. האם יש הבדל בין זוגות דתיים לזוגות לא דתיים?
תשובה
1. בשביל מה הבעלים צריכים להיות שם? כמו שהבעל לא צריך להיות בחדר לידה והוא אמור ללוות אותה עד חדר לידה. זה שהיום יש שנכנסים לתוך חדר הלידה זה דברים חדשים שלא שערום אבותיכם. כשבפועל בעלים רוצים לבוא וזה רק עיוני, אז מותר למרות שזה לא הידור. 2. יותר טוב. 3. אני לא חושב שיש הבדל.