• שנת האבל על הורים

חתונה בשנת האבל

הרב בנימין במברגר

כ"ב ניסן תש"ע
שאלה
דוד שלי ניפטר חודש וחצי לפני החתונה של בן דוד שלי. האם האחים שלו ואימו יכולים להשתתף בחתונה? והאם מותר להשמיע מוזיקה? והאם המשפחה הקרובה צריכה למלא תפקיד כלשהו בחתונה?
תשובה
את החתונה יש לעשות כרגיל, כולל מוזיקה. האמא יכולה להשתתף כרגיל מאחר ולגביה יעברו ימי האבל (30 יום). ילדי הנפטר יכולים להשתתף החופה אולם אינם יכולים להיות באולם עצמו בשעת הסעודה והריקודים. ניתן לסדר להם שולחן בכניסה או במקום צדדי שאינו באולם.