• טבילת כלים

לתת לגוי מכשירים חשמליים במתנה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב אייר תש"ע
שאלה
יש לי מכשירים חשמליים שלא טבלתי כי ההורים שלי מפחדים שאני אהרוס אותם אם אטביל אותם. אני יודעת שאפשר להביא את המכשיר החשמלי לגוי במתנה ושהוא ישאיל לי את זה במתנה לתמיד, השאלה היא איך עושים את זה בפועל? מה אני צריכה להגיד לגוי: שאני מביאה לו את זה במתנה ושישאיל לי את זה חזרה? ומה זה אומר שהגוי צריך להגביה את הכלי?
תשובה
תסבירי לגוי שמדובר בעניין דתי אצלנו - אנחנו נותנים לו את הכלי ועל ידי הגבהה הכלי הופך להיות שלו. ולאחר מכן שישאיל לך את הכלי. כמובן שכדאי לעשות זאת עם גוי שיסכים להשאיל לך לאחר מכן את הכלי. צריך לדעת שאי אפשר לזכות לגוי את הכלי, ולכן עליו להגביה את הכלי בידיו כדי לקנות אותו.