• מחשבים ואינטרנט

ההיתר לאינטרנט בבית

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ח סיון תש"ע
שאלה
שלום וברכה לכבוד מו"ר הרב זלמן . האם אינטרנט, כמובן שחסום, הוא לכתחילה או שרק בדיעבד? האם עדיף שבבית שבו יש ילדים בגילאי ההתבגרות לא יהיה אינטרנט? (שאלתי באה בעקבות התקופה האחרונה בה ראיתי את אחי הקטן (גיל - 14) מתעסק הרבה באינטנרט בעיניינים כמו מוזיקה וכדומה. האינטרנט בבית הוא אינטרנט רימון. יש לציין, שאחי לומד בתלמוד תורה שבו לרוב מוחלט מן התלמידים אין אינטרנט בבית). ראוי שאומר, שאין בבית מישהו שמתעסק באינטרנט לצורכי עבודה.
תשובה
אם משתמשים באינטרנט לדברים טובים בלבד, כגון: ללימוד תורה, טוב להחזיק אותו בבית. אם הוא גורם לביטול זמן במקום ללמוד תורה זה לא טוב ואם הוא מושך לראיה של דברים אסורים אסור להחזיק אותו בבית.