• כלים והכשרתם

הכשרת כלים

הרב בנימין במברגר

כ"ח אייר תש"ע
שאלה
קיבלתי סכו"ם שהשתמשו בו גם לבשרי וגם לחלבי, כלומר: לא כשר בכלל. כעת אני רוצה להכשיר אותו. כל הסכום הוא 18/10 כלומר מכסף, איך עלי להכשירו? כמו כן, יש לי כותש שום וסכינים מאוד יקרים עם קת מפלסטיק שהייתי רוצה להכשיר מחדש(אכלו בסכינים הללו בשר, מאכלי גבינה וגם חתכו ירקות כגון בצל), מה עלי לעשות? שאלה אחרונה: יש לי סכום שהוא גם חלבי וגם בשרי שהוא שלי, אך לעיתים בגלל שהיו אורחים בביתי שלא יודעים מה חלבי ומה בשרי הייתי רוצה להכשיר אותם מחדש בגלל שאני חוששת שגם כאן נעשו טעויות.
תשובה
עלייך להגעיל אותם. את הכלים שאת מעוניינת להכשיר יש לנקות היטב מליכלוך וחלודה (אם יש) ולהמתין 24 שעות ללא שימוש. לצורך ההגעלה יש לקחת סיר גדול (כדי שהכלים יכנסו בו) שלא השתמשו בו 24 שעות לפחות ולוודא שהוא נקי. תמלאי את הסיר במים (לא חייבים עד סופו) וכשהמים רותחים ומעלים בועות תכניסי את הכלי שאת רוצה ותשאירי כמה שניות כדי לוודא שהמים עדיין מעלים בועות. לאחר שהוצאת את הכלי מהמים יש לכתחילה להכניסו לתוך מים קרים או לשטוף אותו. אם השתמשו בכותש השום רק לחתוך שום חי הוא אינו צריך הכשרה.