• שבת ומועדים
  • תשעת הימים

בשר בשבוע שלפני תשעה באב

הרה"ג אביגדור נבנצל

ג אב תש"ע
שאלה
אני יודעת שזה אולי קצת מאוחר אבל בכל זאת עדיף לדעת עכשיו מאשר אף פעם לא. אני באה ממשפחה חילונית ואני מתחזקת, כך שאת הלכות הדת אני לומדת בעצמי. לפי מה שידוע לי מדודים אכילת בשר אסורה מב’ באב, כלומר - משקיעת החמה בא’ באב. אך מישהו אמר לי שאכילת הבשר אסורה מא’ באב בבוקר. מה הנכון או ששתי ההלכות מקובלות?
תשובה
על פי מנהג הליטאים לא אוכלים כבר מליל א' באב. שאר העולם נוהגים מא' באב בבוקר. יתכן שיש מנהגים שמתחילים מב' באב.