• ספרי קודש וגניזה

גניזה בכריכת ספרים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ח אלול תש"ע
שאלה
אני עוסק בתיקון וכריכת ספרים. חלק מעבודתי היא לקדוח ספרים (על מנת לחזקם) או להחליף חלקים מדפים קרועים וכדו’. שאלתי היא, האם בחלקי דפים שאין עליהם כיתוב כלשהו או בנסורת שיוצאת מהקידוחים יש קדושה המצריכה גניזה? האם זה משנה אם מדובר בספר חדש או ישן שכבר למדו בו? אציין שקשה לעקוב אחר כל פירור או חלקיק דף על מנת לגונזו. אשמח עם הרב יכול גם להפנות אותי למקורות בנושא. תזכו למצוות!
תשובה
אם אין כיתוב לא צריך לגנוז, אין הבדל בין ספר חדש לישן. אין הרבה מקורות לדיני גניזה.