• תכלת

קשירת תכלת רמב"ם בתוספת 5 קשרים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה מרחשון תשע"א
שאלה
אני לובש ציצית עם תכלת וקושר לפי שיטת הרמב"ם (חצי חוט, 13 חוליות) בתוספת 5 קשרים. הבנתי שהרב אומר שצריך לקשור רק קשר כפול אחד בתחילת הגדיל. האם 5 קשרים זה בעייתי? כי ראיתי תשובה של הרב שבסופו של דבר יוצאים ידי חובה בכל קשר שהוא כל עוד יש קשר כפול בתחילת הגדיל.
תשובה
אין חיוב לעשות חמישה קשרים, מאידך הם לא פוסלים את הציצית. אולם עדיף לעשות 2 קשרים למעלה, ואח"כ או 7 חוליות עם 3 כריכות או 13 חוליות. מהדקים אותם היטב והם מחזיקים מעמד לבד.