• תרומות ומעשרות - כללי

מעשר עני ברשתות

מכון התורה והארץ

כ"ב טבת תשע"א
שאלה
אני קונה ירקות מירקן שיש בידו תעודת כשרות מהרבנות המקומית. מישהו אמר לי שהיום במסגרות ציבוריות לא מפרישים מעשר עני. א. האם זה נכון ? ב. האם אני צריך לתת מעשר עני, כגון: על ידי נתינת סכום לעני וקיזוז במהלך כל שנת מעשר עני?
תשובה
א. עד כמה שאני יודע מפרישים אלא שלא נותנים לעניים. ב. המהדרים נוהגים כך, אולם אין חובה לנהוג כך מבחינה דינית. בברכת התורה והאדמה הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון