שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

דין קרש פרווה שנחתך עליו בצל עם סכין בשרי

undefined

רבנים שונים

כ"ג אדר ב' תשע"א
שאלה
מה דין קרש פרווה אם חתכתי עליו בצל עם סכין בשרי שספק אם השתמשו בו לבשר ב-24 השעות האחרונות?
תשובה
אנחנו מגדירים סכין בשרית, רק כאשר השתמשו בה בתבשיל בשרי בכלי ראשון, שחום התבשיל חם כל כך עד שהיד סולדת בו, או שחתכו איתה בשר חם שחומו עד כדי כך שהיד סולדת בו. בכל מקרה גם אם השתמשו בסכין ב-24 שעות אחרונות לבשר רותח, הקרש נשאר פרווה. ואע"פ שהסכין נתנה טעם בשר בבצל, אין אנחנו אומרים במקרה כזה שהבצל יעביר את הטעם לקרש. (דבר חריף פ"א סעיף י"ג). ר' אלעד גסנר
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il