- הלכה
- בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
דין קרש פרווה שנחתך עליו בצל עם סכין בשרי
שאלה
מה דין קרש פרווה אם חתכתי עליו בצל עם סכין בשרי שספק אם השתמשו בו לבשר ב-24 השעות האחרונות?
תשובה
אנחנו מגדירים סכין בשרית, רק כאשר השתמשו בה בתבשיל בשרי בכלי ראשון, שחום התבשיל חם כל כך עד שהיד סולדת בו, או שחתכו איתה בשר חם שחומו עד כדי כך שהיד סולדת בו.
בכל מקרה גם אם השתמשו בסכין ב-24 שעות אחרונות לבשר רותח, הקרש נשאר פרווה. ואע"פ שהסכין נתנה טעם בשר בבצל, אין אנחנו אומרים במקרה כזה שהבצל יעביר את הטעם לקרש. (דבר חריף פ"א סעיף י"ג).
ר' אלעד גסנר

בישול מרק תוך עירוב כלי בשר וחלב
הרב נועם דביר מייזלס | ח ניסן תש"פ
מרק עם בצל (בושל בבשרי) בכלי חלבי
הרב בנימין במברגר | י"ג אייר תשפ"ב
שום בכלי בשרי שהוכנס לכלי חלבי לא בן יומו
הרב בנימין במברגר | ה אדר א' תשפ"ב

בצל בסכין פרווה על קרש בשרי
הרה"ג דוב ליאור | י"ח כסלו תשע"ב

רבנים שונים

ברכת המזון במוצאי שבת
י מרחשון תשס"ג

אזכרה לאחר 11 חודש
י"א סיון תשס"ב

אור כשדים בארץ?
ג סיון תשס"ב

גבולות הארץ המובטחת
א תמוז תשס"ב

מה מברכים על ברקים ורעמים
הרב יצחק בן יוסף | י מרחשון תשע"ג

ברכה על ברקים ורעמים - מתי מברכים שוב?
הרב עזריה אריאל | ג אדר תשע"ה
כמה צריך לחכות בין חלב לבשר
הרב דניאל קירש | א אב תשפ"ב
הקשת בענן
הרב בנימין במברגר | א שבט תשע"א

חשש לגזל
הרב יהודה אודסר | ז שבט תשפ"ג

באיזה גיל משה רבינו ברח ממצרים?
הרב רפאל וסרטיל | ז שבט תשפ"ג
שלום בית ושבת
הרב יצחק גרינבלט | ט שבט תשפ"ג
