• שבת ומועדים
  • ניקיון בדיקת וביעור חמץ

חמץ שנמצא בפסח

הרב דוד חי הכהן

ח ניסן תשע"א
שאלה
לכבוד הרב שליט"א ראיתי תשובת הרב שליט"א שהמוצא חמץ בפסח צריך לשורפו. שאלתי היא, לפי מה שנוהגים היום למכור את כל החמץ הלא החמץ שייך לנכרי ולכאורה די בהכנסתו למקום המכור. ואף שאין נוהגים לכתחילה למכור חמץ גמור אבל ודאי המכירה חלה גם עליו. וגם אם הדבר בספק, הלא גזל עכו"ם אסור מהתורה. בתודה מראש
תשובה
אם החמץ נמצא בפסח במקום שלא הוכן למכירה - לא חלה עליו המכירה ויש לשורפו, כי האדם שמצא אותו קנה אותו ברגע שהרימו, ובתוך פסח אין שום אפשרות למכור או להכניס למקום מכור וחייבים לשרוף.