• שינוי מקום, הפסק וטעות

מי שנרדם באמצע הסעודה

הרב יוסף אפריון

כ"א אייר תשע"א
שאלה
אם נרדם באמצע הסעודה האם צריך לברך שוב כשקם? ואם כשהתעורר לא זכר אם בירך או לא, מה עושה?
תשובה
1. נרדם באמצע הסעודה: אם הלך לישון על מיטתו, כדרכו תמיד לישון, וישן זמן של כחצי שעה, כשקם צריך ליטול ידיו בברכה ולברך שוב המוציא. אם נרדם על השולחן יטול ידיו ללא ברכה ולא יברך שוב המוציא. (אם רק נמנם קלות תוך כדי הסעודה לא צריך ליטול ידים) 2. המסופק אם בירך ברכת המזון: אם שבע באכילתו, צריך לחזור ולברך שוב. לאשכנזים יברך את כל הברכה ולספרדים יברך רק 3 ברכות ראשונות עד בונה ירושלים. אם לא שבע באכילתו, אינו חייב לחזור ולברך מספק. וירא שמים יחמיר על עצמו יטול ידיו שוב יברך המוציא, יאכל כזית לחם ויברך ברכת המזון כדי לצאת מן הספק.