• שאלות כלליות

הגרלות -כרטיסי גירוד WINNER

הרב ש. יוסף וייצן

ו תמוז תשע"א
שאלה
במאגר התשובות ראיתי שניתן להשתתף בהגרלות לוטו האם אין בכך משום חוסר אמונה בבורא שפרנסתנו משמיים וכי היא נקבעת מראש השנה לשנה שלאחר? ומה בדבר כל יתר סוגי ההגרלות למינהם ,כמו WINNER וכרטיסי גירוד ועוד.
תשובה
אין הבדל בין סוגי הכרטיסים. אולם אם הכסף הולך למטרות של דברים בטלים או חילולי שבת יש איסור לקנות הגרלות. אולם מבחינה ערכית לא ראוי להיות משחק בקוביא. גם לו נניח שאדם יכול להרויח, לא ראוי להרוויח מהאויר ומדבר לא יצרני, ומה עוד שתמיד הרווח של האחד מתבסס על ההפסדים של האחרים. ומה עוד שבסופו של דבר כל המשחקים בקוביא וכ' לא הרויחו ורק התפתו להפסיד עוד ועוד. כל טוב