• זמני התפילה והיום

מה סדר תפילת שחרית ביחיד

הרב בנימין במברגר

ט"ו תמוז תשע"א
שאלה
אני מתחיל לעבוד מוקדם ומפספס תפילה שחרית בבית הכנסת. ברצוני להתפלל בבית לפני היציאה לעבודה. וזה השאלות: 1. באיזו שעה מוקדם בבוקר אפשר להתפלל שחרית? 2. מה סדר תפילת שחרית ביחיד. כוונה תפילות מותרות ולא.
תשובה
1. אפשר להתפלל לכתחילה את תפילת העמידה מהנץ החמה (כלומר, להתחיל כמה דקות לפני ברכות השחר, פסוקי דזמרא וקריאת שמע עם ברכותיה ולהגיע לשמונה עשרה בנץ החמה). ואם זה מאוחר מדי, ניתן להתפלל משעת הנחת תפילין. הנץ ושעת הנחת התפילין משתנים בכל יום. הנץ היום הוא 5:45. וזמן טלית ותפילין, 5:00. ניתן להתעדכן כל יום בלוח השנה שבאתר או להירשם לזמני היום ב-S.M.S . 2. מתפללים אותו דבר כמו בציבור אלא שלא אומרים קדיש וחזרת הש"ץ שהם שייכים רק לחזן. כמו כן, אין לומר י"ג מידות ביחיד. ואם אין ספר תורה, אומרים את מזמור התחנון בלא נפילת אפיים.