• שכירות, קנייה ומכירה

מסלול מוזל לעובדי חברת סלולר

הרה"ג דוב ליאור

י"ט אלול תשע"א
שאלה
שלום וברכה לכבוד הרב אשתי עבדה בעבר בשיתוף עם אחת מחברות הסלולר וכעובדת אותה חברה קיבלה מסלול עם הנחה מסויימת. האם לאחר שאינה עובדת כבר בחברה רשאית להמשיך במסלול וזה באחריותם לשים לב לדברים מסוג זה? (אציין שהמסלול הוא מוזל אך לא ברמה לדעתי ששונה הרבה מכלל הלקוחות)
תשובה
אסור, מכיוון שהם לא נותנים את ההנחה אדעתא דהכי (על דעת זאת שהיא לא עובדת אלא ההנחה היא רק לעובדים). ואם כן אסור לנצל את האי ידיעה שלהם. אפשר לשלוח מכתב והם יכולים לשמור לך את ההנחה כדי שלא תלכי לחברה אחרת וכדו'. אבל סתם כך אסור.