• שאלות כלליות

מידע ששמעתי מכלי שני על הטרדה

הרה"ג יעקב אריאל

ו אלול תשע"א
שאלה
שלום כבוד הרב, סיפרתי לקרובת משפחה שאחותי עומדת ללמוד במדרשה מסויימת לבנות, היא חשבה קצת ואז אמרה לי ששמעה ממישהי שהיא מכירה שלמדה במדרשה הזו, שאחד הרבנים המרכזיים מאד במדרשה תקף אותה מינית. הקרובה שלי אמרה שהיא עצמה לא העבירה את המידע הזה לאף אחד אבל בגלל שמדובר באחותי היא מספרת לי. כששאלתי, היא אמרה שהבחורה הזו לא התלוננה אף פעם כי זה מאד קשה לה. עניתי לה שזה מאד חשוב ושיש את פורום תקנה שאפשר לפנות אליו אבל אין לי יכולת להשפיעה מעבר לזה. שאלתי- מה מוטל עליי לעשות? לא סיפרתי דבר לאחותי כי שמעתי מכלי שני, ואני בטוחה שא"א ללמוד במדרשה כששומעים עליה דברים כאלה גם אם הם לא נכונים בוודאות. מצד שני אני לא מסוגלת לא לעשות כלום כשהיא הולכת לשם. אני רוצה להוסיף שלפי התרשמותי מדובר במדרשה שחלק משמעותי מהצוות המלווה (קשר קרוב יותר) הם רבנים גברים. אני אציין נקודה נוספת למרות אני לא חושבת שיש לה השפעה והיא שהקרובה עובדת במדרשה אחרת. (היא אמרה לי שכשהיא שומעת בנות שהן הולכות לשם היא אומרת לעצמה "תלכו לכל מקום אחר-לא דווקא אלינו- רק לא לשם") . תודה רבה שה’ ייתן לרב כח להגדיל תורה ולהאדירה.
תשובה
אכן זו שמועה רחוקה וגם חשודה. עצתי, שתזהירי את אחותך באופן כללי מקשר אישי עם מרצים, גם אם הם תורניים, כי אין אפוטרופוס... וכבר היו תקלות בכמה מקומות.