• מיסים וחוקי המדינה

החזר מס מתרומה

כולל דיינות פסגות

י"ג מרחשון תשע"ב
שאלה
שלום כבוד הרב לאחרונה יצא לי לגייס סכום כסף מכספי פדיון כפרות (נאסף בבית כנסת מסויים) לטובת צדקה לעמותה מסוימת, הכסף ניתן במזומן ואין כתובת לקבלה, בפועל אף אחד לא ידרוש לקבל את ההטבה המגיעה לפי סעיף 46 (החזר של 35% מהתרומה). שאלתי היא: האם מותר לי לבקש מהעמותה לרשום קבלה על שמי, כך שאוכל לתרום את סכום ההחזר במלואו חזרה לעמותה וכך ייצא שהכסף לא יישאר ברשויות המס אלא יילך לצדקה האם אין פה גזל כלפי מס הכנסה (אולי רק מי שתרם זכאי לקבל ולא חברו)?
תשובה
שלום, עליך לפנות ליועץ מס ויאמר לך כיצד מותר להתנהל לפי החוק, וכידוע דינא דמלכותא דינא. הרב ניר אביב.