• תורה, מחשבה ומוסר
  • יחס לספרים שונים

פירוש לספר יצירה

הרב שמואל אליהו

כ"ח תשרי תשע"ב
שאלה
יצא לאחרונה פירוש של הרב אריה קפלן לספר יצירה. ברצוני לשאול האם הפירוש הוא "כשר", וראוי להכנס ל"ארון הספרים היהודי"?
תשובה
אני לא הכרתי את הרב קפלן, אבל שמעתי מכמה וכמה תלמידי חכמים גדולים שאמרו לי שהם קראו את פירושיו ואמרו שהם נופת צופים. שמעתי גם שהוא היה אצל הבבא סאלי והבבא סאלי אמר לו שפירושו הוא נכון אבל שיזהר כי אם הוא יפרסם אותו הוא עלול לשלם על כך בחייו, והרב קפלן ענה שבכל זאת. באמת הרב קפלן פירסם את פירושו, והסתלק בדמי ימיו, לפני גיל 50. מה שאני ראיתי מפירושו הם דברים יפים מאוד, אבל לא אני שאתן הסכמות, ובודאי לא לספר שעוסק בנושאים ברומו של עולם, אבל אמרתי את מה ששמעתי. זוהי זכות שספר כזה יכנס לארון הספרים שלנו.