• שאלות כלליות

כשרות מול שלום בין אחים

הרב ש. יוסף וייצן

כ טבת תשע"ב
שאלה
בוקר טוב, אחי הוא אינו שומר מצוות וגם קצת "אנטי". הוא רווק בן 50 ואין לי מושג מה מצב הכשרות במטבח שלו. הוא נעלב מאד מכך שלאחרונה לא הסכמתי לטעום מהעוגיות שהוא אפה בתנור. היחסים בינינו התקררו למדי ואני תוהה האם הפירוד הזה בינינו הוא במילא מעין מכת גורל או שמא בנסיבות מסויימות (מה הן?). אולי היה מקום מצידי להקל על פי שיקול של מה על חשבון מה.
תשובה
שלום רב: אם אינך יודע שהדבר כשר עשית טוב. אי אפשר לעשות מצווה על ידי עבירה. את היחסים ביניכם תתקנו על ידי הוספת קשר וטוב בלי קשר לאכילה משותפת. כל טוב