• לימודים אקדמאיים

מלגת תנופה באוניברסיטאות בארץ

הרה"ג יעקב אריאל

כ"א כסלו תשע"ב
שאלה
שלום כבוד הרב. קיימת באוניברסיטאות בארץ ובעולם מלגה על סך 1000 דולר שבה מגיעים להרצאות ולשיעורים בבית הכנסת באוניברסיטה. התווכחתי לא מזמן עם חברי אם ראוי לקבל על כך כסף. אני טוען שהמלגה שקיימות הרבה יותר טובות ממנו תמורת אותו מספר שעות בשבוע עוזרת במעט לסטודנט ואין הבדל בינה ובין פרוייקט פר"ח למשל (עזרה לתלמידים מתקשים ביסודי). הוא מנגד טוען שהכסף של המלגה "מלוכלך" עקב העובדה שהוא מגיע להרצאות בגלל חוסר יושר ומוסר של הסטודנט שהוא פרזיט ובמקום ללכת לתרום לקהילה הוא יושב ולא עושה כלום ומקבל על זה כסף ובסופו של דבר יחזור בתשובה ולא יעבוד וישב כל היום וילמד תורה. טענה נוספת שלו שאין בעייה לבוא ולשמוע בחינם אבל שלא יבוא על חשבון עזרה לקהילה. מה כבוד הרב אומר על העניין? תודה
תשובה
אם אני מבין, המטרה היא לעודד סטודנטים ללמוד תורה. זו מטרה ראויה לא פחות ממילגת מחקר וכדו'. ובמקום שסטודנט יחפש עבודה בקליעת חלות או חלוקת עתונים וכד' מאפשרים לו ללמוד תורה באותו זמן. זהו רעיון מבורך.