• שבת ומועדים
  • גוי של שבת

נסיעה בשבת עם נהג גוי

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ז טבת תשע"ב
שאלה
שלום רב האם כשיש לנו מצוקה במניין בשבת ויש לנו בנמצא עובד זר "גוי", האם אפשר להשתמש בעובד הזר כדי שיביא ויחזיר יהודים לבית הכנסת ועם בעית מראית עין אפשר לחייבם ללבוש כיפות ואז ברור לכל כי הנסיעה בהיתר? והאם אפשר לנסוע עם נהג גוי גם סתם כך להנאתנו? בכבוד רב
תשובה
שמוש בגוי למלאכה דאורייתא אסור. נסיעה במכונית היא איסור הבערה דאוריייתא. גם עצם הישיבה במכונית נוסעת אסורה, כי משקלו של הנוסע גורם להגברת ההצתות. ואם הנסיעה היא מחוץ לעיר יש איסור תחומין. ופתיחת הדלתות וסגירתן מלוות איסורים שונים. בקיצור, גם אם יובאו האנשים ע"י גוי אין זה מניין ואסור להתפלל איתם כי הם חיללו שבת.