• חינוך לצניעות

מראות לא טהורים לילדים קטנים

הרה"ג יעקב אריאל

י טבת תשע"ב
שאלה
ילדי נמצאים בגן, תאומים בן ובת בגיל 3. הגיעה מטעם העיריה פסיכולוגית לגן. הפסיכולוגית לא היתה לבושה לפי גדרי הצניעות בלשון המעטה. אני העברתי על כך תלונה לעיריה. חברים טענו כי אין איסור לילדים להיות חשופים לתמונות ולדמויות לא צנועות בגיל זה. השבתי כי אמנם על מראות אסורים מפני שהם מביאים לטומאת קרי, כגון, בעלי חיים המזדקקים זה לזה יתכן שניתן להקל. אך על ערווה הרי זה ככל איסורים שבתורה ואסור ואולי אף לאשה. מה דעתו של הרב?
תשובה
ילדים קטנים אינם בני גירוי. עובדה היא שאמהות לוקחות איתן ילדים קטנים לחוף נפרד.