• איך ומה להחליט?

ספקות ולבטים

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ב סיון תשע"ב
שאלה
שלום הרב, אני יוצאת עם בחור מזה כחודש [ 10 פגישות ב"ה] והכול מאוד טוב ונחמד -ושם זה נגמר. האם לא צריך להרגיש משהו מעבר כדי לדעת שזה האדם שאיתו אחיה? ז"א איך יודעים שזה בסדר ולא סתם שני אנשים שנחמד להם יחד? ושאלה שניה-מה הרב חושב על לימוד תורה -כתורתו אומנותו,האם זה האידיאל ?או תורה ועבודה? תודה רבה
תשובה
שלום רב, אין כללים בנושא זה, כל אחד בנוי בצורה אחרת. העיקרון הוא להגיע למצב שבו האדם אומר לעצמו עם האדם הזה אני עומד להיות שעות רבות. אני מרגישה שהוא מספיק בוטח בי ואני גם סומכת עליו שנוכל ביחד להיות אחד בשביל השני ושנינו בשביל המשפחה שנקים. לא חייבים להרגיש ניצוצות. לא צריכים לתת לדמיון להוביל אותנו לחיפוש דברים שאולי קיימים רק בעולם הדמיון שלך. בהחלט אין להרגיש הרגשה סתמית. צריך להרגיש הרגשה של מציאה של טוב שאני נפגשת איתו. לגבי השאלה השניה. בהחלט יש ערך עצום לכך שיהיו תלמידי חכמים שמסורים לתורה וזה עיקר משימתם. בין בכך שהם מסורים ללמוד תורה ולאחר מכן לפי מה שיזכם ה' גם ללמד. תורה עם דרך ארץ היא טובה לכל. אולם כמה להיות עסוק בדרך ארץ זה משתנה מאדם לאדם. יש שמספיק לו מעט דרך ארץ ויש שצריך להרבות בדרך ארץ. כל טוב