• מיסטיקה וקמיעות

לעשות טבעת 5 מתכות

הרב דוד חי הכהן

ד תשרי תשע"ג
שאלה
בס’’ד שלום לך כבוד הרב בזמן האחרון יש נהירה רבה אחרי הקמעות וכל עולם הקבלה המעשית (שמשווקת גם ע’י רבנים) שבהחלט גם סקרן אותי. אחד הדברים שמשכו לי את העין היא הטבעת 5 המתכות. אני מצוטט מה שרשום: "קח לך חמישה מיני מתכות אלו והם: זהב וכסף ונחושת ובדיל ועופרת, ועשה מהם טבעת אחת בליל מוצאי שבת, בתוספות הלבנה. ויהיה גמר מלאכתו לפני שיקרא התרנגול. ושא עליך ותראה פלאות. ויהיה בשעה ששולט צדק". במילים פשוטות, אומר הכתוב, המצוטט מספר "וימלט נפשו", כי אם לוקחים חמישה מיני מתכות (מייצגים את הכח של האדמה) ומצרפים אותם בשעה אסטרולוגית מסויימת (מייצגת את הכח של השמיים), הרי שנוצרת הרמוניה בין הכח של האדמה לכח של השמיים. ההרמוניה עוברת אל התכשיט ואל מי שעונד אותו. תכשיטי 5 המתכות נעשים במוצ"ש הראשון של כל ראש חודש עברי (בתוספות הלבנה - כשהירח מתחיל לגדול - אנרגיה של צמיחה). טוענים שגם הרמב’’ם והחיד’’א שליט’א כתבו את זה בספר רפואת החיים, סגולות ישראל ועוד. הסגולות שטוענים שיש בטבעת הזאת הם: בריאות, פרנסה, שפע,מציאת זוגיות, שמירת זוגיות, פריון, נוגדת עין הרע ומעניקה הגנה מקסימלית למחזיק בה. השאלה שלי היא האם הציטוט הוא באמת נכון? האם מותר לעשות את זה? ואם כן אז איך?
תשובה
אין זו דרכנו ולא דרך חכמי ישראל בדורות שעברו. נאמנה עלינו הבטחת התורה ועבדתם את ד' אלוקיכם וברך את לחמך ואת מימיך, והסירותי מחלה מקרבך לא תהיה משכלה ועקרה בארצך את מספר ימיך אמלא.