- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
מה ההבדל בין "חלק" ל"גלאט"?
שאלה
האם יכולה להיות כשרות גלאט אבל לא חלק? מי מקפיד על חלק? מה ההבדל בניהם באופן ההשגחה?
תשובה
ישנן סירכות בריאות הבהמות המטריפות אותן, לכן בהמה שהתעוררה שאלה הלכתית הנוגעת לכשרותה היא בהמה ששחיטתה לא הייתה "חלקה". בשר "חלק" הוא בשר של בהמה שלא התעוררה שום שאלה הנוגעת לסירכות בריאותיה. אשכנזים לא חייבים מעיקר הדין להקפיד על בשר "חלק" ועדות המזרח מחוייבים בזה. מושג זה שייך אמנם רק לבשר בהמה, אולם היום הייצרנים נוהגים להדביק גם לעופות תווית של "חלק" אשר כוונתה לומר שהעוף כשר למהדרין. "גלאט" פירושו "חלק" ומשמעות המושגים היא אחת.
ר' אלעד גרוס.
מה ההבדל בין כשרות רגילה לכשרות מהדרין?
ברכה אחת על שחיטת כמה בהמות
הרבנות הראשית לישראל | ג טבת תשפ"ב

כשרות תרנגול הודו
הרב נועם דביר מייזלס | כ שבט תשפ"א

שחיטה פרה שעברה ניתוח קיסרי
מכון התורה והארץ | י"ב מרחשון תשפ"א
עד מתי אפשר לצלות כבד?
הרבנות הראשית לישראל | כ"ד אלול תשפ"א

רבנים שונים

אור כשדים בארץ?
ג סיון תשס"ב

השואה וההתייחסות הדתית אליה
ג אייר תשס"ב

למה ה’ בנה 2 עולמות?
ב מרחשון תשס"ג

אמירת "רבי חנניה" בסוף לימוד
ט סיון תשס"ב

זריקת ציפורניים של תינוק
הרב עזריה אריאל | י"ח אייר תשפ"ב
