• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

יש מקור לאכילת סופגניה בחנוכה?

הרב אוריאל טויטו

ב טבת תשס"ט
שאלה
ידוע לי כי אוכלים בחנוכה סופגניות ולביבות שטוגנו בשמן תזכיר לנס פח השמן. אך ברצוני לדעת מדוע דווקא סופגניות/לביבות, הרי שגם שניצל מטוגן בשמן עמוק. אודה על תשובתך, חג חנוכה שמח.
תשובה
באמת אין עדיפות לסופגניות על פני אוכל אחר. והעיקר אינו מה אוכלים אלא לשם מה אוכלים. ומי שאוכל להנאת עצמו, בין אם אוכל סופגניות ובין אם אוכל שניצלים, הפסיד את ערכה האמיתי של שמחת החנוכה, שהיא שמחה של מצווה והודאה על הניסים ועל הנפלאות שעשה הקב"ה עמנו. וכבר כתבו הפוסקים כי הסעודות בחנוכה הם כדי לפרסם את הניסים שעשה ושעושה הקב"ה לנו מאז ועד היום. חנוכה שמח.