• מחשבים ואינטרנט

נוסחה לחישוב כניסת שבת או מועד

מכון התורה והארץ

כ"א טבת תשע"ג
שאלה
תודה רבה , בהמשך לשאלות שלי: 1) האם יש נוסחה לחישוב שעת כניסת השבת או מועד במקום מסוים? 2) נניח האתר יושב על מחשב בסין ואני נכנס מקנדה, ובקנדה או לא נכנסה שבת אבל בסין כן, אני צריך להציג הודעת כניסת שבת? 3) האם בסין כבר יצאה השבת ובקנדה עדיין שבת ומישהו נכנס, האם אני צריך להציג לו הודעת שבת? תודה רבה.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' 1. אינני יודע. 2. לא. האדם ומקום המצאו הוא הקובע, היות המחשב בארץ שכבר שבת שם אין לה משמעות. 3. כנ"ל, הכל לפי המקום של האדם. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון