• תפילות והוספות מיוחדות

להכריח לעמוד בתפילה לשלום המדינה

הרה"ג דוב ליאור

ב אדר תשע"ג
שאלה
בביהכ"נ שבו אני מתפלל ישנם אנשים שלא עומדים בתפילה לשלום המדינה ובתפילה לשלום חיילי צה"ל, בגלל עצלות, או מכיוון שהם ’חרדים’, והדבר חורה לי מאוד. האם יש פסק הלכה המחייב אתם לקום או שצריך להקימם בכוח, או ש’רצונו של האדם זה כבודו’? (ידוע לי שיש בתי כנסת שמקימים בכוח). תודה רבה
תשובה
אם הם לא מודעים לכך שיש לכבד את אלו שמסרו את נפשם למענם, לא יעזור להקימם שיעמדו כבובה. זו בעיה ערכית שנמצאת במחשבה, אי אפשר להוציא פסק הלכה שיחייבם להעריך זאת.