ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"א אייר תשע"ג

בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום לכבוד הרב,
רציתי לשאול האם כאשר אני אוכלת סלט ויש בסלט בצל שנחתך בסכין שהיא בשרית ,
א. האם מותר לי לאכול את הסלט עם מאכל חלבי ?
ב. במידה ולא אכלתי עם מאכל חלבי אלא עם מאכל פרווה האם אני צריכה לשמור 6 שעות בין אכילת הסלט לאכילת מאכל חלבי אחר?
תודה רבה

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה,

א) לחץ חיתוך (=דוחקא דסכינא) דבר חריף גורם לנתינת טעם הבלוע בסכין בדבר החריף, לכן הבצל נחשב לבשרי ואסור לאכלו עם מאכל חלבי.
ב) אם לא מורגש טעם הבשר בבצל יש על מי לסמוך שלא צריך לחכות 6 שעות.

בברכה,
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il