• יארצייט ואזכרה

הקדמת עלייה לקבר

הרב בנימין במברגר

כ"ה אייר תשע"ג
שאלה
בס"ד היראצייט של דודתי יוצא השנה ביום שבת ב’ בסיוון. הקרובים שואלים, האם עדיף להקדים את העלייה לקבר ליום שישי (ר"ח סיוון) או לאחר ליום ראשון (פחות נוח ויכול להיות שיתאחר יותר).
תשובה
כשחל יום הזיכרון בשבת יש לומר את הקדיש בשבת. כמו, כן ראוי גם ללמוד לעילוי הנשמה בשבת. עליה לקבר ואזכרה (אם עושים) יש עדיפות לעשות ביום ראשון ואפשר גם ביום שישי, אם זה יותר נח. כמו כן, יש שנוהגים שלא לעלות לקבר בראש חודש. לכן, העדיפות היא לדחות ליום ראשון אולם אם אין לכם מנהג משפחתי שלא לעלות בראש חודש ותהיה בעיה לעלות לקבר ביום ראשון, תוכלו לעלות ביום שישי.