• שאלות כלליות

שליח מצווה

הרב דוד חי הכהן

י"ט סיון תשע"ג
שאלה
לכבוד הרב שלום לאחרונה אני טס הרבה ויש לי חבר טוב שתמיד נותן לי דולר לשליח מצוה, השאלה היא האם אני צריך להביא את הדולר כשאני מגיע או כשאני חוזר? האם זה צריך להיות אותו הדולר או יכול להיות דולר אחר ? האם אני יכול להתחייב להוסיף אותו לתרומה קבועה שאני נותן כל חודש ? האם אני יכול להביא את הדולר הזה לארגון שלא נמצא במדינה אליה אני מגיע? תודה רבה וישר כח על עבודת הקודש
תשובה
רצוי יותר כשחוזרים, אמנם מי ששוהה זמן רב בחו"ל למעלה משבוע עדיף שיתן שם וטוב שתהיה זו אותה מטבע בעצמה. ולא להסתפק בהתחייבות כי הצדקה מגינה בנתינה ולא בהתחייבות. אפשר לתת לכל ארגון או שליח שישתמש בה למצוה, אבל רצוי לתת את המטבע בעצמה.