• גזל ונזיקין

מכונית שפגעה באופניים

כולל דיינות פסגות

י"ז תמוז תשע"ג
שאלה
בחור ישיבה שאלני. מכונית פגעה בו כאשר נסע באופניו. האופניים נהרסו,וצריך לתקנם. חוץ מהאופניים, מה עוד צריכים לשלם לו? מה מנהג בבתי הדין היום? כי יש בזה מחלוקת המחבר והרמ"א. [הוא עצמו קיבל מכה בידיו וכעת לא יכול להרים דברים כבדים. זה יעבור לו תוך כמה ימים. וקיבל שריטה וירד לו מעט דם].
תשובה
בעניין שאלתך בנזקי גוף בתאונת דרכים בזמן הזה. כיוון שהמדינה חוקקה חוק בעניין פיצויי נפגעי גוף בתאונות דרכים באופן שכל רכב מחוייב להיות מבוטח וחובת התשלום של חברת הביטוח היא מוחלטת אפילו אם הניזוק אשם. וגם במקרה שאין ביטוח שי קרן מיוחדת שמשלמת את הפיצוי ואח"כ תובעת מהחייב, אז כל מי שנוסע בכביש זה על דעת שאם יזיק יערבו את חברת הביטוח אז חובת התשלום היא לפי מה שחברת הביטוח היתה משלמת (בבמקרה שהמזיק אינו רוצה לערב את חברת הביטוח מכל סיבה שהיא) ולכן אין הדברים תלויים במחלוקת שו"ע רמ"א אם גובים בזמן הזה שבת וריפוי. מה עוד שמהסיפור שתארת לא נראה שיש שבת וריפוי שכן בחור ישיבה לא מרים דברים כבדים ( עיין שו"ע חו"מ סימן תכ' סעיף יז'), וסריטה אינה צריכה טיפול רפואי. בברכה הרב דניאל לונצר