ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשרת צלחות ישנות | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ט"ו תמוז תשע"ג

הכשרת צלחות ישנות


הרב יוסף אפריון

שאלה:
שלום וברכה,
קיבלנו סט של צלחות וכוסות שהיה בשימוש חלבי לפני שנים רבות ועתה אנו מעוניינים להפוך אותו לבשרי .
איננו יודעים לומר בוודאות מאיזה חומר יוצרו הכלים.
האם ניתן הדבר?
תודה רבה

תשובה:
שלום
אפשר להקל ולהשתמש בהם לאחר שיגעילו אותם 3 פעמים.

הרחבה:
ההיתר מבוסס על הספיקות הבאים כפי שכתבו האג"מ (יו"ד ב מו); יבי"א (יו"ד ז י):
1. דעת החכ"צ תשובה עה,פ שאחרי יב חודש לא נשאר טעם בכלי כלל.
2. השימוש בכלים אלו הם ברמת כלי שני שמחלוקת אם מבליע ומפליט.
3. אף אם עירו לתוכו מכלי ראשון מחלוקת הראשונים האם מבשל או לא, ואם עירה ע"י מצקת יש מחלוקת נוספת האם נחשב כעירוי מכלי ראשון או שני.
4. הגעלה שלוש פעמים עפ"י שיטת בעה"ט שמועיל אף לכלי חרס באיסורי דרבנן.
5. כלי פורצלן מחלוקת האם הם ככלי חרס או לא.
6. מדובר בדיעבד ובהפסד מרובה.

כל טוב

השאלה "כלי פורצלן שהשתמשו בהם בספק טרף" נשאלה בהמשך לשאלה זו.

הרב יוסף אפריון

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il