• שבת ומועדים
  • מוקצה

טיול עם כלב בשבת

כולל הלכה בית אל

ג מרחשון תשע"ד
שאלה
שלום הרב! מותר לטייל עם כלב בשבת כדיי שיעשה צרכיו, או בגלל צורך תמידי לטיולים? תודה רבה
תשובה
שלום וברכה! מותר לצאת לטיול עם כלב בשבת. אומנם יש כמה נקודות חשובות שצריך לדעת: 1. בהמה היא מוקצה בשבת ולכן אסור לטלטה, אבל לדדות (לתפוס בצידה ולגרור אותה) אותה מותר במקום שיש ערוב. 2. אם מטייל עם הכלב במקום שאין ערוב צריך להזהר שהחבל שקשור בו הכלב לא יגיע סמוך לריצפה טפח, וכן לא יצא ראש החבל מן היד טפח, וכן רסן שנותנים בפי הכלב שלא ישך אסור להוציא בו את הכלב. 3. צרכיו של הכלב הם מוקצה אך אם הכלב עשה אותם במקום שאנשים עוברים מותר לפנותו לצדדים במקום שיש ערוב. כולל הלכה ישיבת בית-אל