• חלה ונושאים נוספים

הפרשת חלה למפרע

הרה"ג דוב ליאור

י"ח תשרי תשס"ה
שאלה
אישה אפתה חלות משני קילו קמח, אך לא ידעה שצריך להפריש חלה. רוב החלות כבר נאכלו, אבל נשארה חלה אחת, לא אפויה, בהקפאה. האם היא יכולה להפריש חלה מהחלה הזאת, לפני שתאפה אותה, ואם כן - האם עליה לברך על הפרשת חלה?
תשובה
בוודאי שעכשיו היא צריכה להפריש חלה, אבל ההפרשה לא תיפטור את מה שנאכל כבר אלא רק את החלה שנותרה. שיעור הפרשת חלה כתוב בידי הרב רואי מרגלית והרב דב ליאור. דיני הפת שמפרישים ממנה חלה. כיצד לכפר על אכילת פת שלא הורמה חלתה?