• דרכי הגאולה

כמות שומרי השבת היום

הרב יצחק גרינבלט

כ"א טבת תשע"ד
שאלה
אשמח אם תענה על שאלתי... היה לי ויכוח קטן כשאמרו לי שיש בישראל מעל 3 מיליון שומרי שבת, בין אם מסורתיים ובין עם דתיים. אני אמרתי שלא יכול להיות שיש מעל 3 מיליון כי בישראל יש 5 וחצי מיליון יהודים וה אומר שאם ככה רוב היהודים בארץ ישראל שומרים שבת אז היינו נגאלים, לא? איך יכול להיות שיש מעל 3 מיליון שומרי שבת והמדינה כאת כופרת? האם אתה יכול להגיד לי האם יש בערך 3 מיליון שומרי שבת?
תשובה
בס"ד שלום לך. שמחתי לקבל את שאלתך, ולראות שאתם עוסקים בדברים חשובים מאוד, בנושא שמירת השבת. יחד עם זאת, אודה על האמת שלדעתי אין לאדם אפשרות לבחון דברים אלו, ואף אין להם כל כך דברים ברורים. לרבים רבים בעם ישראל יש קשר לשבת, רבים בוחרים לשמור את השבת באופן זה או אחר, רבים בוחרים להבדיל את השבת מיום אחר, להקדיש את השבת לדברים מיוחדים, אף שאינם נכנסים להגדרות הלכתיות של שמירת השבת. הדבר מעיד על קשר מיוחד שיש לעם ישראל אל השבת, ועל מעלתם המיוחדת של עם ישראל, שקשורים באופן מיוחד לאבינו שבשמים. אנו זוכים להיות שותפים בתהליך נפלא בעם ישראל. אחר אלפי שנות גלות, ואחר תהליכים ארוכים בעם ישראל, אנו זוכים לחיות בתקופה מאוד מיוחדת, תקופת תהליך של גאולה. התהליך שאנו, בעם ישראל, עוברים הוא תהליך של התקדמות, של בניה ושל התעלות, המובילה צעד אחר צעד את עם ישראל לקראת הגאולה השלמה. זכינו כבר להתחלת התהליך, זכינו להתקדם בצעדים גדולים מאוד, אך נשאר לנו עוד תהליך חשוב לעבור. התהליך הראשון של התחיה הגשמית החל כבר לפני שנים, וזכינו להקים מדינה, זכינו לבנות את ארץ ישראל, אך השלב הבא, שהוא חשוב לאין ערוך, אנו נמצאים בעיצומו, ובו אנו שואפים להמשיך ולהתקדם עד לסופו בגאולה השלמה בעזרת ה'. תהליך זה הוא תהליך של תחיה רוחנית, של חזרה בתשובה שלמה של עם ישראל. אנו לא מסתפקים ברוב או במיעוט שומרי שבת, אנו רוצים שכל אחינו בית ישראל יהיו קשורים לאבינו שבשמים, שכל היהודים יהיו חיים במודעות של הקשר עם ה', וממילא חיי היהדות יהיו חיים מלאים בתוכן, מלאים בשמחה ובשלמות. אנו נקראים להיות שותפים בתהליך הנפלא של החזרה בתשובה בעם ישראל. תהליך שאנו רואים אותו בתחומים רבים ובמקומות רבים. בעבר תהליך זה היה מתחת לפני השטח, וכיום רואים אותו מעל פני השטח, וממש קל לחוש אותו. אמנים יש גם בעיות, יש גם דברים שדורשים מאיתנו בירורים והתמודדויות אך כך תמיד היא הדרך של ההתקדמות, דרך שדורשת בירורים להמשכה. אנו מאמינים שאנו בדרך הנכונה, וגם אם אנו נדרשים לסבלנות, אנו מאמינים ופועלים עם אל, משתדלים לעשות מה שאנו יכולים, ויודעים שאלו הצעדים המתקדמים מאוד לקראת הגאולה השלמה, ואנו תפילה שנזכה במהרה להגיע אל היעד. חשוב מאוד שלא נעסוק במספרים, שלא נעסוק בכמה, אלא נעסוק באיך ממשיכים, איך מתקדמים ואיך מקדמים, ונזכה לענות בפה מלא לאותה בת קול שקוראת שמי שפעל עם אל יבוא ויטול שכרו. בברכה הרב יצחק גרינבלט.