- הלכה
- כלים והכשרתם
284
שאלה
האם ניתן להכשיר סיר שהרתיחו בו יין לא כשר? ואם כן, איך? לא שמנו לב שהיין לא כשר עד לאחר הבישול.
תשובה
שלום
יש להגעיל את הסיר.
כלומר, להמתין 24 שעות ולהכניס את הסיר לתוך סיר גדול יותר שיש בו מים רותחים. אחרי שכל הסיר נמצא בתוך המים החמים, ממתינים 2 שניות ומוציאים את הסיר. מיד לאחר מכן טוב להכניס את הסיר לסיר אחר עם מים קרים ולשטוף אותו בברז מים קרים.
לפני ההגעלה יש לדאוג שהסיר יהיה נקי ולפרק את הידיות שלו.
כשרות דג שנחתך בסכין שנחתך בו בשר לא כשר
הרבנות הראשית לישראל | י"א מרחשון תשפ"ה
כיצד מכשירים בליבון קל?
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ז אדר א' תשפ"ד
