• שבת ומועדים
  • תעניות

מסטיק בצום

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד אדר ב' תשע"ד
שאלה
לפי הרב שליט"א אין מברכים על מסטיק כי זה לא נחשב אכילה, אם כך יהיה מותר ללעוס מסטיק בצום?
תשובה
לא, היות ואדם נהנה מזה יש לאסור. אמנם לא מברכים על מסטיק, כי אדם לא בולע וזה לא עשוי לאכילה, אני תמיד מזכיר את שיטת המחבר שאם אדם טבח והוא צריך לטעום אם יש מספיק מלח או פלפל, למרות שהוא בולע שלא יברך. אמנם אנחנו לא פוסקים ככה, כי המגן אברהם והט"ז לא פוסקים ככה, אבל מכך יש ללמוד שאכילה שעליה מברכים ברכות הנהנין היא רק דבר שמיועד לאכילה ומסטיק לא מיועד לאכילה. הוא לא עשוי בשביל לבלוע. תשובת הרב יוסף דהאן בנוגע לברכה על מסטיק