- שבת ומועדים
- חמץ וכשרות מוצרים לפסח
קמח הוא חמץ?
שאלה
שלום הרב.
רציתי לדעת האם השנה [בהנחה שיכול להיות הבדל בין השנים] - קמח רגיל עבר תהליך של לתיתה והוא חמץ או שמותר לשמור אותו עד לאחר פסח במקום סגור?
תודה
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
קמח רגיל נעשה מחיטים שלתתו אותן במים לפני הטחינה. הן נשארו לחים בין 3-9 שעות. לכן הקמח נחשב לחמץ. מי שנוהג לא למכור חמץ אין לו למכור גם את הקמח אלא יש לו לאכלו לפני הפסח או לתתו במתנה גמורה לאינו יהודי שייקח אתו את הקמח.
בברכה
הרב חגי בר גיורא

שימוש בספרי בישול בפסח
הרה"ג יעקב אריאל | ט ניסן תשס"ט

מאכלים כשרים לפסח
מכון התורה והארץ | ד ניסן תשע"א
סימלאק לפסח
הרבנות הראשית לישראל | כ"ד אדר ב' תשע"ד

זרעי פשתן בפסח
רבנים שונים | כ"ט ניסן תשס"ד
הרבנות הראשית לישראל
בד"ץ "שמן המשחה"
ג סיון תשס"ג
כשרות משקאות חריפים
י"ב תשרי תשס"ד
כשרות במסעדות חלבי-בשרי
ט מרחשון תשס"ד
למה החרדים לא אוכלים רבנות?
י"ב תשרי תשס"ד

רחיצה לאבל בערב שבת
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ח שבט תש"פ

לשון הרע כדי לפרוק תסכול
הרב אליקים לבנון | כ"ב אייר תש"פ
רגל מבטל שבעה ומקצר שלושים
הרב חיים שריבר | י"ג סיון תשע"ו
