• סוגי הכשרים

מדבקה בלבד על השוקולד

הרבנות הראשית לישראל

ה תשרי תשס"ד
שאלה
האם הרבנות הראשית מאשרת מוצרים בהם יש מדבקה עם חותמת של כשרות (על הקרטון של האריזה לא מצויין דבר)?
תשובה
יש להבדיל בין מוצר מייצור מקומי לבין מוצר מיובא: לגבי מוצר מקומי אכן יש להקפיד כי ציון הכשרות מטעם הרבנות המוסמכת יופיע במפורש על גבי האריזה המקורית.(למעט מקרים בהם האריזה המקורית היא מדבקה בעצמה שאז ציון הכשרות בא עם שאר נתוני היצרן וכו'). לגבי מצרך מיובא, ההנחיה הכללית היא שציון הכשרות בעברית יופיע על גבי אריזת המוצר המקורי בתוספת "אישור הרה"ר לישראל". לעיתים ישנם מצרכים המיוצרים במפעלים גדולים אשר לא מוכנים להענות לפניית היבואן ולשנות את האריזה כמתבקש בגלל הכמות הקטנה של ההזמנה ולכן מייצרים את המוצר הכשר על פי קוד ייצור מאושר בליוי מדבקת היבואן. במקרה זה היבואן נאלץ להשתמש במדבקה הנושאת את פרטי המוצר, שם היבואן, היצרן ושאר פרטים לרבות ציון הכשרות אך דבר זה טעון אישור ממחלקת היבוא הארצית. במקרה זה על המשגיח להקפיד כי קוד הייצור המופיע על גבי האריזה המקורית אכן מתאים לתעודת הכשרות של מח' היבוא וכן למדבקה. התופעה הקיימת היא שמדבקות אלו עשויות להיות מודבקות מחוץ לשטח המפעל או בכל מקום אחר (לרבות מחסנו הפרטי של היבואן בארץ) גם על מוצרים שלא יוצרו בזמן ההשגחה בחו"ל ולכן עניין קוד הייצור הוא קריטי. ניתן לבדוק קודי ייצור לגבי מוצרים מיובאים במח' היבוא הארצית בטל': 02-5313137/8. העולה מהאמור הוא, שמומלץ לרכוש מוצרים מיובאים במרכולים הנתונים להשגחת הרבנות המקומית כך שיש פיקוח כלשהוא על עניין זה.