ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

מרגרינה לפסח ללא חשש קטניות | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ח ניסן תשע"ד

מרגרינה לפסח ללא חשש קטניות


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
בשנים קודמות השתמשנו לאפיה במרגרינה משמן דקלים. השנה (תשע"ד) היא נעלמה מן המדפים. האם יש מרגרינה לפסח ללא קטניות? האם ניתן להשתמש במרגרינה ויקול?

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
הרמ"א(תנג, א) פוסק שנהגו באשכנז להחמיר בקטניות ואין לשנות ומיהו אם נפלו בתבשיל בדיעבד לא אוסרים את התערובת. הבאר היטב(ב) מביא בשם חוק יעקב שצריך שיהיה רוב שהוא לא קטניות. המשנה ברורה(ח) מבאר שאם מוצאים את הקטניות בתוך התערובת אסור לאכלם. למרות שהקטניות בטלות ברוב נהגו להחמיר ולא להשתמש גם כאשר הקטניות הן מיעוט. אולי הטעם הוא משום שההיתר נכתב רק בלשון בדיעבד אם נפלו קטניות ואילו במאכלים הקטניות הוכנסו ברצון. דוגמה לכך שאסרו שוקולד כאשר הלציטין עשוי מסויה למרות שהוא מיעוט. על פי מנהג זה יש לבדוק את רכיבי המרגרינה.
בברכה
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il